Translate

GANACHE CIOCOLATA NEAGRA


Ce este GANACHE-UL?

Este crema de ciocolată delicioasă și foarte ușor de făcut!

Și pe lângă toate astea mai este și versatilă - o poți folosi pentru:


  • umplerea tortului






  • ”crumb coating” (pregătirea tortului înainte de aplicarea pastei de zahăr)
 





  • finisarea tortului







De aceea noi o considerăm ”O PIESĂ DE REZISTENȚĂ” pentru orice pasionat decorator sau... degustător de torturi!




REȚETA   (cantitate pentru umplere și ”crumb coating” la un tort rotund de 26cm)

600g ciocolată neagră menaj (de calitate bună)
600ml smântână dulce (pentru frișcă - dar nu vegetală)



- se topesc împreună la bain-marie amestecând din când în când pană se omogenizează

ȘI ESTE GATAAA!!!


MICI LĂMURIRI

  • ciocolată ”de calitate bună” - o ciocolată trebuie să conțină zahăr, masă de cacao (min35%), unt de cacao (min 18%) și uneori lapte, restul sunt mai mult sau mai puțin în plus. Dacă vă uitați la ingredientele de la o ciocolată de menaj ieftină s-ar putea să descoperiți că orice asemănare cu ciocolata este pur și simplu întâmplătoare
  • frișca vegetală este un înlocuitor pentru frișca ”adevărată” și are avantajul că se ”bate” mult mai repede și mai ușor, dar la rețeta noastră folosim smântâna pentru frișcă. Este și de preferat, fiind mai sănătoasă (frișca vegetală are mult prea multe ingrediente enumerate pe spatele ambalajului și știm noi cam ce înseamnă asta...)
  • în imaginea de mai sus apar ciocolata și frișca (sunt de la Lidl). Frișcă mai există pe piață și de la ”La Dorna”, de la Mega Image sub marca proprie, iar ciocolată de menaj se mai găsește la Auchan, este bio, marcă proprie. La Metro mai găsiți ciocolată foarte bună, dar este la cantitate mai mare, la aproximativ același preț per kg ca la Lidl. Dacă mai găsiți și prin alte părți puteți 
  • Pentru cei care nu știu exact ce este ”bain-marie”:  înseamnă în baie de aburi, adică se pune pe foc un vas cu puțină apă, iar deasupra lui alt vas în care se pun ingredientele (în cazul nostru ciocolata și frișca). În acest mod temperatura de gătire este mai mică și mai uniformă.


SPOR LA TREABĂ ȘI DEGUSTARE PLĂCUTĂ :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu